• Franchise Connect | we know how

Franchise Recruitment Website

Een franchiseformule heeft meestal een omgeving op de website waar kandidaten meer kunnen lezen over de franchiseformule en kunnen reageren. Wellicht heeft uw franchiseformule meer vacatures. Niet alleen voor het hoofdkantoor maar ook voor de lokale vestigingen. Vergelijk dit eens met de recruitment-websites die veel bedrijven hebben (vaak onder namen als “werken bij….”).

Voor uw franchiseformule is zo’n speciale website ook mogelijk: een Franchise Recruitment Website is er namelijk voor elk budget! Franchise Connect adviseert u graag hierover in samenwerking met onze business partner.

De koppeling met het Franchise Recruitment Systeem zorgt er voor dat bij een online reactie op uw formule direct een kandidaatdossier wordt aangemaakt met contactgegevens. Een cv handmatig invoeren is dus verleden tijd! De Franchise Recruitment Website is het verlengstuk van uw eigen website en kan in uw huisstijl worden opgeleverd. U werft effectiever doordat uw Franchise Recruitment Website een extra wervingskanaal is waarbij aansluiting op Google Analytics, RSS feeds etc. mogelijk is. U krijgt een zoekmachinevriendelijke website.

Kijk hier voor een voorbeeld van een Franchise Recruitment Website.

franchise recruitment website

Voordelen Franchise Recruitment Website

Bij een Franchise Recruitment Website is het belangrijk dat uw (franchise-)vacatures optimaal vindbaar zijn. Uw Franchise Recruitment Website fungeert als het laatste stukje van een trechter: alle bezoekers en kandidaat-franchisenemers komen uit bij uw website. De onderliggende technologie van een dergelijke website moet voldoen aan de laatste standaarden, waardoor integraties met social media en vacaturebanken mogelijk zijn. U houdt de regie over de recruitment-flow en blijft in contact met uw kandidaat-franchisenemers en uiteindelijk uw franchisenemers.

Met een Franchise Recruitment Website heeft u één plek waar u communiceert over uw franchiseformule. Vaak zien we dat communicatie over een franchiseformule divers, versplinterd en vaak onjuist is doordat gegevens snel verouderen. In de Nederlandse Franchise Code wordt aangegeven hoe belangrijk het is om eenduidig en correct te communiceren in de precontractuele informatie over uw franchiseformule. Als centraal wervingsmiddel vormt de Franchise Recruitment Website of de ‘werken bij website’ het belangrijkste communicatie-instrument voor werving en selectie en voor uw franchise- en/of arbeidsmarktcommunicatie.

De website is een integraal onderdeel van uw totale werving-en-selectieproces. Dat begint met het plaatsen van de franchisevacature of de sourcing van kandidaten en eindigt bij het tekenen van een franchisecontract. Door de integratie met het Franchise Recruitment Systeem kunnen belangrijke processtappen volledig geautomatiseerd worden en zorgt u voor eenduidige en correcte franchise-informatie. Zeker bij grote aantallen kandidaten bespaart u veel tijd met deze koppeling van systemen.

Door de Franchise Recruitment Website in te zetten als centraal vangnet voor al uw uitgezette franchisevacatures, socialmedia-activiteiten, online marketingactiviteiten of andere wervingsactiviteiten, creëert u enorm veel efficiency in uw franchiserecruitment-proces. Zeker als u de recruitmentsoftware koppelt met de website waardoor alles geregistreerd en geregeld wordt vanuit één dashboard in het Franchise Recruitment Systeem.

Uw franchiseformule is een merk voor de (potentiële) klanten van uw franchisenemers. Maar uw franchiseformule is óók een merk voor uw eigen potentiële franchisenemers. U moet dus uw merk ook goed communiceren naar uw doelgroep: de potentiële franchisenemer. Communicatie naar mensen die een baan zoeken noemen we arbeidsmarktcommunicatie. Communicatie naar potentiële franchisenemers noemen we franchisecommunicatie. Deze communicatie zorgt voor de aantrekkingskracht van uw formule voor (potentiële) ondernemers die beantwoorden aan het profiel van uw franchisenemer. De branding van uw merk voor deze doelgroep is overal aanwezig, maar start en eindigt bij uw Franchise Recruitment Website.

Meer weten over de mogelijkheden?

Kom bij ons op de koffie.