• Franchise Connect | we know how

Advies bij het opstellen van een franchiseovereenkomst

Staat u op het punt om een franchiseovereenkomst te ontwikkelen? Of heeft u een reeds een franchiseovereenkomst op papier staan en wilt u deze graag laten toetsen door mensen met verstand van zaken? Dan raden wij u aan om direct contact op te nemen met Franchise Connect. We hebben jarenlange ervaring met alle facetten van het opzetten en beheren van een franchiseformule en weten dan ook als geen ander welke onderdelen een franchiseovereenkomst allemaal nodig heeft. Ook rekening houdend met de Wet franchise. We bekijken uw bestaande franchiseovereenkomst of helpen u bij het plaatsen van de laatste puntjes op de “i” bij een nieuwe franchiseovereenkomst.

 

 

Samenwerkingsmodellen

Wij adviseren over de juiste groeistrategie door samenwerking met andere ondernemers. Dit kan via franchising of via een ander samenwerkingsmodel.

Wat is franchise?

Franchising is een samenwerkingsvorm tussen twee juridisch zelfstandige ondernemingen: die van de franchisegever en franchisenemer, met als doel een win-win situatie te creëren.

Voordelen franchise

Waarom zou uw bedrijf juist via franchising willen groeien? Franchise Connect geeft u zowel de voordelen als de nadelen van franchise als groeistrategie.

Formule ontwikkelen

Is franchising de juiste expansiestrategie voor uw bedrijf of concept? Vanuit een vaste structuur ontwikkelen wij samen met u de franchiseformule stap voor stap.

 

Een franchiseovereenkomst in samenwerking met een adviseur opzetten

Een franchiseovereenkomst in samenwerking met een adviseur opzetten Een franchiseovereenkomst is een belangrijk document voor elke franchise. In een dergelijke franchiseovereenkomst worden de afspraken opgenomen tussen franchisegever en franchisenemer. Het is een document dat juridisch bindend is en dat daarbij vergezeld moet gaan van een franchisehandboek. Beide documenten moeten perfect op elkaar aansluiten. Een franchiseovereenkomst is onderhavig aan meerdere soorten recht. Het gaat hierbij om het algemene verbintenissenrecht, het ondernemingsrecht, waar de Wet franchise onder valt en in sommige gevallen het huurrecht. U begrijpt dat hier goed naar moet worden gekeken om er zeker van te zijn dat er geen fouten of onvolkomenheden in de franchiseovereenkomst komen te staan. Een franchiseovereenkomst met een adviseur opstellen is dan ook zeer zeker geen overbodige luxe. Bovendien zijn de adviseurs van Franchise Connect bedrijfskundige mensen die echt vanuit de bedrijfsvoering mee kunnen denken over hoe het beste de vertaalslag gemaakt kan worden naar het juridische. Ook is Franchise Connect in staat om franchiseovereenkomsten te maken die begrijpbaar zijn voor alle betrokken partijen.

Een perfecte franchiseovereenkomst opstellen

Als wij bij het opstellen van een franchiseovereenkomst advies geven, dan gaan wij hierbij grondig te werk. Er moet met veel verschillende zaken rekening worden gehouden bij het opstellen van een franchise, er mag hierbij niks over het hoofd worden gezien. Zaken als rechten, looptijden, exclusiviteit, leveringsvoorwaarden, betalingsvoorwaarden, vrijwaringen, verplichtingen en exitbepalingen komen allemaal voorbij. Indien u hier meer over wilt weten kunt u altijd  contact met ons opnemen om uw vragen aan ons te stellen, of om een afspraak met ons te maken.