• Franchise Connect | we know how

Advies over de Nederlandse franchisewet

Het is voor iedere franchiseformule in Nederland verplicht om de bepalingen uit de franchisewet te volgen. Er is hier namelijk sprake van dwingend recht. Bent u bezig met het opstarten van een franchise en wilt u graag advies ontvangen over wat hier allemaal, ook regeltechnisch, bij komt kijken? Dan nemen wij de Wet franchise automatisch mee in de ontwikkeling van de formule. Bij bestaande formules weten we direct de onderwerpen uit de Wet franchise toe te lichten, waardoor uw formule binnen de kortste keren “Wet franchise”-proof is. Bestaande franchiseformules hebben tot 1-1-2023 de tijd om alle lopende franchiseovereenkomsten “Wet franchise”-proof te maken. Als Franchise Connect hebben wij al meer dan 100 organisaties geadviseerd in het kader van hun groeiambities.  We hebben jarenlange ervaring in huis die we graag inzetten voor onze klanten.

 

 

Samenwerkingsmodellen

Wij adviseren over de juiste groeistrategie door samenwerking met andere ondernemers. Dit kan via franchising of via een ander samenwerkingsmodel.

Wat is franchise?

Franchising is een samenwerkingsvorm tussen twee juridisch zelfstandige ondernemingen: die van de franchisegever en franchisenemer, met als doel een win-win situatie te creëren.

Voordelen franchise

Waarom zou uw bedrijf juist via franchising willen groeien? Franchise Connect geeft u zowel de voordelen als de nadelen van franchise als groeistrategie.

Formule ontwikkelen

Is franchising de juiste expansiestrategie voor uw bedrijf of concept? Vanuit een vaste structuur ontwikkelen wij samen met u de franchiseformule stap voor stap.

 

Wet franchise in Nederland

U heeft een gouden idee voor een franchiseformule? Of wellicht heeft u een succesvol bedrijf en wilt u andere ondernemers de mogelijkheid bieden om hier ook gebruik van te maken? Wat uw wensen ook zijn, bij Franchise Connect bent u voor advies aan het juiste adres. We helpen u bij het opzetten van een franchise, bij het bekijken van de wensen van franchisenemers en bij het opstellen van een goed model voor uw franchise. Maar we staan ook klaar voor het geven van franchisewet advies. Per slot van rekening zijn er heel wat bepalingen waar een potentiële franchise zich aan moet houden. Samen met u nemen we de franchisewet door en zorgen we ervoor dat u een franchise heeft die staat als een huis.

Neem contact op voor franchisewet advies

Ons adviesbureau weet alles van de Wet franchise in Nederland. We vinden het belangrijk om elke organisatie of franchiseformule zo goed mogelijk te adviseren bij het realiseren van hun groeiambities. We raden u dan ook aan om hier contact over op te nemen met ons. We hebben zelf al meer dan 25 jaar ervaring als franchisegever, franchisedirecteur, formule- en franchisemanager, maar ook als franchisenemer. Doordat wij beide kanten van de medaille zo goed kennen, mag u bij ons rekenen op een perfect inzicht in wat een franchise of soortgelijk samenwerkingsverband precies inhoudt en wat hier allemaal bij komt kijken.