• Franchise Connect | we know how

Telecom franchise

Onze klant: Optie 1

Optie 1 – Telecom franchise

Telecom franchise Optie1 is actief in een branche waar razendsnelle ontwikkelingen plaatsvinden op het gebied van telecom. Denk bijvoorbeeld aan verbeterde toestellen, geavanceerde apps, nieuwe mobiele toepassingen en steeds snellere netwerken. Klanten hebben hierdoor steeds meer behoefte aan deskundig advies bij een lokale telecomwinkel. Niet voor niets is Optie1 daarom een van de snelst groeiende telecomretailers van Nederland.

Optie1 kiest voor een groeistrategie via telecom franchise. Ze zijn voortdurend op zoek naar gedreven ondernemers die een telefoonwinkel willen vestigen in kleinere steden en deelgemeentes van de grote steden. Zo staat Optie1 dichtbij haar klanten en kan zo persoonlijke service bieden. De klantenkring, bestaat zowel uit particulieren als bedrijven.

Optie1 is goed in telecom: internet, televisie, telefonie, communicatie. En de telecommarkt is een van de meest dynamische die er is. Nieuwe producten en diensten volgen elkaar snel op. Er ontwikkelen zich nieuwe verdienmodellen. Deze markt biedt steeds nieuwe kansen voor ondernemers.

Er is steeds meer behoefte aan service, advies en deskundigheid. Er is bijvoorbeeld ook een grote groep ouderen, die steeds actiever wordt op de telecommarkt. Zij omringen zich steeds meer met alle moderne mogelijkheden die de technologie hen biedt. Alleen door de aanwezigheid van deze groep consumenten alleen al is er bestaansrecht voor een goede invulling van service, advies en deskundigheid.

Telecom franchise en lokaal ondernemerschap

Alles begint bij persoonlijke service en onafhankelijk advies. Optie1 ziet zich zelf als dé lokale specialist op het gebied van telecom. Dat is de reden waarom Optie1 voornamelijk in iets kleinere gemeenten zit. Omdat ze graag dicht bij hun klanten staan.  Om dit optimaal te kunnen realiseren is lokaal ondernemerschap nodig! Dit is voor Optie1 dé reden om met een franchisemodel te groeien! Immers, franchisenemers kunnen met de back-up van de franchisegever dit lokaal ondernemerschap perfect inhoud geven.

Franchise Connect en Optie1

Franchise Connect kent het franchiselandschap en snapt waar franchisenemers als lokaal ondernemer behoefte aan hebben. Dit maakt Franchise Connect ook een goede partner in werving en selectie. We hebben immers verstand van franchise én van recruitment! Optie1 koos voor outsourcing van de recruitmentwerkzaamheden aan Franchise Connect. Om dit te realiseren bouwde Franchise Connect in samenwerking met een partner onder andere de werken-bij-site van Optie1 met een directe koppeling aan het Franchise Recruitment Systeem.

Daarnaast was Franchise Connect in de ruimste zin betrokken bij de professionalisering van de franchiseformule met name daar waar het ging om vastlegging van afspraken met franchisenemers en de invulling van precontractuele franchise-informatie.

Meer weten over Optie1? Bekijk de volgende video:

Ons werk

Scan van de franchiseformule | Ontwikkelen franchiseovereenkomst en franchisehandboek | Wervingsadvies | Inrichting werving- en selectieproces | Franchise marketing en franchise communicatie, waaronder ontwikkeling franchisebrochure | Verzorgen precontractuele franchise-informatie t.b.v. kandidaat-franchisenemers | Franchise Recruitment Proces Outsourcing | Implementeren van de Franchise Recruitment Website inclusief koppeling met het Franchise Recruitment Systeem | Selectie van franchisenemers.

Geen kennis van en tijd voor franchiserecruitment?

Besteed (een deel) van werving en selectie uit!