• Franchise Connect | we know how

Salespartners in de bouw- en vastgoedsector

Onze klant: iBinder

Het van origine Zweedse bedrijf iBinder heeft inmiddels salespartners in de bouw- en vastgoedsector verspreid over heel Europa. Het idee voor iBinder onstond op kerstavond 2005. De kinderen van oprichter Robert Nilsson leerden binnen enkele minuten een computer spelletje te spelen. Puur op intuïtie. Het geheim van dat spel? Eenvoud! Een herkenbare interface, grote en duidelijke knoppen. De kans op fouten was minimaal. Dit was de inspiratie die Robert zocht voor de problemen die Robert ondervond in zijn eigen dagelijkse werkzaamheden. Robert merkte op dat er onnodig veel fouten werden gemaakt in het bouwproces. Deze werden met name veroorzaakt door miscommunicatie.

Bij bouwprojecten werd (en wordt) veel gewerkt vanuit een fysieke werkmap. Hoe groter het bouwproject, hoe groter de kans dat iemand met verouderde documenten werkt. Hierdoor is de kans op een hoger foutpercentage groter bij de uitvoering van bouwprojecten. Robert bedacht dat deze werkmap simpelweg gedigitaliseerd moest worden. Iedereen begreep immers de indeling en het eenvoudige gebruik van zo’n werkmap. Het had de juiste structuur, indeling en was herkenbaar voor iedereen die er mee moet werken. Het bleek echter complexer dan gedacht. Na veelonderzoek, ontwikkeling en testen is iBinder uiteindelijk in 2010 op de markt gekomen. Binnen 3 jaar was iBinder marktleider in Zweden. Vervolgens breidde Ibinder middels salespartners in de bouw- en vastgoedsector uit naar andere Scandinavische landen. De jaren daarna volgende meerdere Europese landen, waaronder Nederland.

EXPANSIE IN NEDERLAND

Eind 2018 is de Master-Franchisenemer in Nederland van start gegaan met de verkoop van de iBinder software aan bouwbedrijven en projectontwikkelaars. Deze miljarden branche is in alle provincies goed vertegenwoordigd. Er is een rayonindeling ontwikkelt op basis van bouwprojecten en budgetten die exclusief beschikbaar zijn voor salespartners in de bouw- en vastgoedsector. In totaal zoekt iBinder Nederland naar circa 10 salespartners in de bouw- en vastgoedsector voor de verkoop van softwarepakketten.

UNIEK VERDIENMODEL IN FRANCHISE

In de basis is de samenwerking tussen salespartners in de bouw- en vastgoedsector en iBinder gebaseerd op agentuur. De deelnemende franchisenemers brengen klanten aan bij iBinder. Hiervoor ontvangen deelnemende salespartners een vergoeding die voortvloeit uit alle omzet die een klant genereert op basis van een abonnementsvorm. Dit zorgt voor een stabiele bron van inkomsten voor salespartners in de bouw- en vastgoedsector die vermeerdert met elke nieuwe klant die aangebracht wordt.

 

DE SAMENWERKING

De deelnemende salespartners in de bouw- en vastgoedsector dragen zorg voor de verkoop en het relatieonderhoud. iBinder Nederland verzorgt de marketing, salesondersteuning, training en opleiding, helpdesk voor klanten en de facturatie. De moederorganisatie ontfermt zich over de databeveiliging, tweedelijns support en doorontwikkelingen van de software.

 

Meer weten over iBinder? Bekijk de volgende video:

ONS WERK

Recruitment van agenten in Nederland

Wilt u gebruik maken van onze franchiserecruitment diensten?

Kom bij ons op de koffie.