• Franchise Connect | we know how

MVO en franchise?

Onze klant: ING Nederland fonds

ING Nederland fonds – MVO franchise?

MVO franchise? Is dat mogelijk? Kan een MVO-bedrijf groeien door middel van franchising of een ander commercieel samenwerkingsverband? Ja dat kan!

Uw organisatie, vereniging of stichting wil meer mensen bereiken met uw maatschappelijke initiatief. Een businessmodel op basis van franchise, licentie, agentschap etc. kan dan passend zijn als groeimodel! Andere organisaties kunnen op basis van een dergelijk model gebruik maken van uw merk, concept, expertise, backoffice en/of ondersteuning. Het is dus zeker de moeite waard om MVO franchise als alternatief groeimodel te onderzoeken.

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO gaat over ondernemers en bedrijven. MVO betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing.

Met het ING Nederland fonds pakt ING haar verantwoordelijkheid als grote Nederlandse bank op het gebied van MVO. ING vindt het belangrijk te investeren in landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, maar ook om lokale projecten een steuntje in de rug te geven. Dit doet de ING door middel van donaties, maar ook met het geven van kennis en tijd. Franchise Connect is partner van ING en helpt MVO-bedrijven met de groei van hun maatschappelijk initiatief.

MVO franchise – Hoe word je rijk?

ING Nederland fonds ondersteunt het schuldpreventieproject “Hoe word je rijk?” van Money Start. Het project ‘Hoe word je rijk?’ bestaat uit een interactief lesprogramma voor jongeren, een website met voorlichtingsfilms en een lessenserie voor ouders.

De eerste stap naar rijkdom is: géén onnodige schulden maken. Het aantal aanmeldingen van jongeren voor de schuldhulpverlening stijgt landelijk. Dit is een zorgelijke ontwikkeling. ‘Hoe word je rijk?’ geeft gedetailleerde informatie over hoe jongeren vóór hun 18e verjaardag kunnen voorkomen dat ze in de schulden komen. Het lesprogramma ‘Hoe word je rijk?’ bestaat uit een zestal lessen. De onderwerpen van de lessen zijn zorgverzekering, onderwijs (sociaal leenstelsel), mobiele telefonie, boetes, incassotraject en fraude. De lesprogramma’s worden door scholen, gemeentes, ouders en leerlingen als zeer positief ervaren.

Begonnen als kleinschalig project in Amsterdam draait het project inmiddels niet alleen op scholen in Amsterdam, maar ook in meer gemeentes. Franchise Connect helpt het project “Hoe word je rijk?” landelijk uit te rollen. Op deze manier krijgen nog meer leerlingen in een vroegtijdig stadium informatie over het voorkomen van schulden.

Meer weten over het project ‘Hoe word je rijk?’ bekijk dan de volgende video:

Ons werk

Haalbaarheidsanalyse groeimodel via franchising of soortgelijke commerciële samenwerkingsverbanden | Maken van een formuleplan  | Formele ontwikkeling van de formule: overeenkomst, handboek en overige documenten | Sparring partner van de directie.

ING Nederland Fonds over ons:

De ondernemers van het eerste uur zijn vaak enorm verbonden met hun idee, wat bijna als “een kind” voor hen voelt. Dit bespreken, uiteenrafelen, kritisch bekijken en onderzoeken op doorgroeimogelijkheden, vraagt veel van de ondernemer. We hebben gemerkt dat het zorgvuldig doorlopen van de fases hen goed doet en ogen opent voor de kansen en bedreigingen. Dat de eindconclusie echt een go of no-go kan zijn, maakt de aanpak heel sterk. Ook het inzicht wat de uitbreiding juridisch en administratief vraagt, laat staan qua leiderschap en management skills, is een echte eyeopener. Chapeau voor de integere en voortvarende manier waarop Franchise Connect daarmee is omgegaan!

– Jeroen Prevo, ING Nederland Fonds

Money Start over ons:

De ING Nederland fonds ondersteunt het project “Hoe word je rijk?’ van Money Start. Dit is een onderwijsprogramma dat zich tot doel stelt jongeren te behoeden voor de gevolgen van schulden. De ING heeft Money Start aan Franchise Connect gekoppeld. Bij Money Start leeft de wens om het programma landelijk aan te bieden en een franchiseconstructie behoort tot een van de mogelijkheden om dit te doen. De samenwerking met Franchise Connect is een fijne samenwerking. Ze pellen het product dat je levert af en onderzoeken de franchisemogelijkheden. Het vernieuwende perspectief en de onderbouwde expertise van hen heeft een impuls gegeven aan onze totale professionalisering en ideeën over groei. Daarnaast zijn de heren een leuk gezelschap en mag er zeker ook gelachen worden. Een echte aanrader!!!

– Alan Bredenhorst en Loes van Geffen, Money Start

Meer weten over MVO franchise?

De koffie staat klaar!