• Franchise Connect | we know how

Internationale salesorganisatie

Onze klant: iPB Printing

iPB Printing – Internationale salesorganisatie

Hoe richt je je internationale salesorganisatie in? Doe je dit met internationale agenten? Met distributeurs? Of met eigen vestigingen? Hoe houd je grip op de kwaliteit van je producten- en of dienstenaanbod. Hoe structureer je dit samenwerkingsverband? Hoe stuur je een dergelijke organisatie aan? Is international franchising een optie? En doe je dit dan via direct franchise, een joint venture of een master franchise?

Als internationaal opererend bedrijf probeer je antwoord te vinden op dit soort vragen. Maar een vraag stellen is makkelijk gedaan. Het antwoord geven is nog niet zo eenvoudig. Bovendien zijn de antwoorden niet altijd onderling in lijn met elkaar! Een positief antwoord op de ene vraag kan direct leiden tot een negatief antwoord op de andere vraag. Het eigen bedrijf draait door! En goed ook! Maar toch moet er een keer goed invulling worden gegeven aan het fundament voor verdere internationale groei. De kennis en kunde is er. Maar het ontbreekt bedrijven vaak aan twee belangrijke zaken:

  1. De structuur om te komen tot een goede inrichting van je internationale salesorganisatie.
  2. De tijd om hier werk van te maken.

Franchise Connect kan dit prima invullen voor bedrijven die te maken hebben met het vraagstuk van inrichting van een internationale salesorganisatie. Dit doet Franchise Connect met partners die bij de implementatie bepaalde deelwerkzaamheden kunnen uitvoeren of kunnen onderzoeken.

iPB Printing

iPB Printing is een vooruitstrevend bedrijf waar je terecht kunt voor het bedrukken van divers verpakkingsmateriaal zoals zelfklevende etiketten, In Mould Labeling en flexibele verpakkingen. iPB Printing is inmiddels uitgegroeid tot een interessante partner voor diverse marktsegmenten en ziet het tot haar taak om haar klanten te helpen bij de verschillende fases van een opdracht. Vertrekkende vanuit een marketingconcept, dat vertaald wordt naar de druktechnische realiteit, tot aan de optimalisering van de logistieke processen is iPB Printing in staat bij elke fase te adviseren. Zowel in Nederland als internationaal.

De internationale markt van In Mould Labeling

iPB is succesvol in In Mould Labeling en krijgt aanvragen van buiten Europa om producten te leveren en/of verder te ontwikkelen en te vermarkten. De IML-markt is nu al voor het grootste gedeelte een internationale afzetmarkt. De grote vraag naar de In Mould Labeling-producten van iPB Printing is mede gebaseerd op de technologische voorsprong van het bedrijf.

Om de internationale groei nog meer te kunnen realiseren, kijkt iPB Printing samen met Franchise Connect kritisch naar haar eigen internationale salesorganisatie. Franchise Connect geeft structuur aan dit denkproces, adviseert en is projectmatig verbonden aan dit traject.

Meer weten over iPB Printing? Bekijk dan de volgende video:

Ons werk

Structuren van internationale groeiplan en adviseren over de inrichting van de internationale salesorganisatie | Samen met partners van Franchise Connect uitvoeren van de werkzaamheden die volgen uit het groeiplan.

Advies nodig over de inrichting van uw internationale salesorganisatie?

Wij versterken graag uw projectteam.