• Franchise Connect | we know how

Groothandel en franchise

Onze klant: Schoolfruit.nl

Schoolfruit.nl – Groothandel en franchise

Groothandel en franchise kan dicht bij elkaar liggen. Een groothandel is niet zelf de producent van de goederen maar levert “in het groot” aan bedrijven die vervolgens er voor zorgen dat het bij de afnemer terechtkomt. Een groothandel kan, afhankelijk van de branche, agenten of distributeurs inzetten om de verkoop van producten dichter bij de afnemer te laten terechtkomen. Deze agenten of distributeurs kunnen in een franchisemodel samenwerken met de groothandel. Als groothandel heb je zo nog meer grip op de keten. Als franchisenemer werk je nauwer samen met de groothandel en vergroot je je commerciële slagkracht als agent of distributeur.

Schoolfruit.nu: leverancier van EU-Schoolfruit

Schoolfruit.nu levert in heel Nederland vers fruit aan basisscholen. De missie van Schoolfruit.nu is kinderen zich gezond en energiek laten voelen. In de afgelopen 12 jaar heeft Schoolfruit.nu veel kennis vergaard op het gebied van gezonde voeding en onderwijs. Schoolfruit.nu is leverancier van schoolfruit voor het EU-schoolfruitprogramma. Het EU-Schoolfruitprogramma is een door de EU gesubsidieerd programma bedoeld als laagdrempelige stimulans om schoolgaande kinderen samen fruit én groente in de klas te laten eten. Hiermee voorziet Schoolfruit.nu jaarlijks meer dan 100.000 kinderen van “een gezond 10 uurtje”.

Schoolfruit.nl: een franchiseformule die er toe doet

Met Schoolfruit.nl is de enige formule in Nederland ontwikkeld op basis van een verkoopmodel dat niet afhankelijk is van EU-subsidies. Schoolfruit.nl is een op agentenbasis vormgegeven franchiseformule die lokale ondernemers en consulenten in staat stelt om schoolfruit te verkopen aan scholen. Ook zonder EU-subsidie.

Schoolfruit.nu zorgt voor ondersteuning bij online activiteiten, administratie, facturatie, marketingmaterialen, landelijke marketingactiviteiten en productinnovaties. Vanzelfsprekend wordt collectieve inkoop van fruit en de logistiek door Schoolfruit.nu georganiseerd.

Het bouwen van samenwerkingen en het creëren van spraakmakende marketingacties is de kracht van Schoolfruit.nu. Samen met de ondernemers gaan ze op zoek naar sponsoren, ambassadeurs en overige stakeholders die hetzelfde doel hebben als Schoolfruit.nu: zoveel mogelijk schoolgaande kinderen gezonde voeding laten consumeren!

Met Franchise Connect bouwde Schoolfruit.nu aan de franchiseformule van Schoolfruit.nl. Een formule die gericht is op ondernemers die als franchisenemer of als consulent er ook toe willen doen! Franchise Connect hielp ook bij de werving van franchisenemers en consulenten.

Meer weten? Bekijk dan de volgende video van het NOS Jeugdjournaal over Schoolfruit.nl:

Ons werk

Haalbaarheidsanalyse groeistrategie door franchising | Ontwikkelen van de franchiseovereenkomst en het franchisehandboek | Ontwikkeling precontractuele informatiepakket | Ontwikkeling consulentenovereenkomst | Werving van franchisenemers en consulenten | Sparringpartner franchisedirectie.

Schoolfruit over ons:

Franchise Connect is in mijn ogen de specialist op het gebied van franchisen. Door de ervaring kan je kort en snel schakelen en word je als franchisegever snel begrepen! Naast begrepen worden krijg je ook de benodigde kritische noot en word je op voorhand geconfronteerd met de eisen en wensen van de franchisenemers. Samengevat; wil je franchisegever worden? Zoek dan contact en laat je gedegen begeleiden!

– Jasper van Roon, Schoolfruit

Van uw groothandel een franchiseformule maken?

De koffie staat klaar.