• Franchise Connect | we know how

Franchise in speciaalbier

Onze klant: de Bierbrigadier

Franchise in speciaalbier – de Bierbrigadier

De vraag naar speciaalbier neemt toe. Dit zien we terug in het feit dat er door heel het land bierspeciaalzaken en webshops met speciaalbier als paddenstoelen uit de grond schieten. De Bierbrigadier is in een korte tijd uitgegroeid tot dé bierspeciaalzaak van Eindhoven. Vervolgens meldde een bestaande bierspeciaalzaak uit Tilburg zich om te gaan samenwerken met de Bierbrigadier. Zo ontstond het idee om te onderzoeken of franchise in speciaalbier een manier was voor de Bierbrigadier om verder te groeien!

De ondernemers achter de Bierbrigadier zijn jonge gasten met enorm veel hart voor de zaak. Naast de bierspeciaalzaken, organiseren de ondernemers ook het Bier & Big-festival in Eindhoven en worden er ook activiteiten verricht als groothandel in speciaalbier richting horecazaken. Gedurende de haalbaarheidsanalyse werd duidelijk dat de ondernemers niet in alle sloten tegelijk kunnen springen. Daarom werd besloten dat de bestaande franchisenemers eerst goed op weg geholpen moeten worden voor de Bierbrigadier verder gaat uitrollen. Franchisegeverschap zoals het hoort!

DE GROEI VAN MONSIEUR SAUCISSON

Franchise Connect onderzocht door middel van een haalbaarheidsanalyse de mogelijkheden voor een franchise in speciaalbier. Hierbij werd getoetst op het concept zelf, de organisatie, de logistieke uitdagingen, het profiel van de franchisenemer, de dienstverlening aan de franchisenemer, de inhoud van de samenwerking, de juridische onderbouwing, het verdienmodel voor franchisegever en franchisenemer en het managen van de formule.

De haalbaarheidsanalyse leverde een “GO” op voor een franchise in speciaalbier. Gemotiveerd en gefundeerd varen de ondernemers achter de Bierbrigadier nu een koers naar groei van hun mooie bedrijf!

Ons werk

Haalbaarheidsanalyse groeistrategie door franchising | Ontwikkelen franchiseovereenkomst en franchisehandboek

Is uw bedrijf in de schoonheidsbranche geschikt als franchiseformule?

Kom bij ons op de koffie.