• Franchise Connect | we know how

Franchise in retail

Onze klant: Jouw Marktkraam

Jouw Marktkraam – Franchise in retail

Jouw Marktkraam is een franchise in retail waarbij mensen een kraam kunnen huren om nieuwe, zelfgemaakte en gebruikte spullen te verkopen. Ook ondernemers die geen geld (over) hebben om een ruimte te huren, kunnen een kraam huren. Boeren die hun versproducten willen verkopen, sportclubs die promotiemateriaal willen aanbieden, kunstenaars, hobbyisten of internetbedrijven. Iedereen kan in Jouw Marktkraam een plek huren. Jouw Marktkraam kan gezien worden als de fysieke tegenhanger van Marktplaats. Met dit concept worden verschillende producten aangeboden in één grote winkel door middel van meerdere kramen.

Nederlanders gaan bewuster met hun geld om. Het kopen van tweedehandse spullen wordt steeds meer geïntegreerd in de samenleving. Daarnaast is het hergebruiken en doorverkopen van gebruikte spullen niet alleen een leuk concept waar je geld mee kunt besparen, het is duurzaam en maatschappelijk verantwoord: het stimuleert de economie!

Circulaire economie en retail

Franchise in retail is overal in de winkelstraat. Maar Jouw Marktkraam is geen gewone retailformule. Het speelt ook nog eens in op het thema van de circulaire economie. Dit is een economisch systeem dat bedoeld is om zoveel mogelijk producten en grondstoffen te hergebruiken en waardevernietiging te minimaliseren. Dit in tegenstelling tot het zogenaamde lineaire systeem. In dit systeem worden grondstoffen omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd.

Jouw Marktkraam is een fris en milieuvriendelijk winkelconcept, waar koper en verkoper van (tweedehands) spullen elkaar vinden in een leuke en aantrekkelijke omgeving. Jouw Marktkraam is een concept naar Scandinavisch voorbeeld. Dit winkelconcept bestaat in de Scandinavische landen al erg lang en is daar niet meer weg te denken uit de cultuur. Particulieren (en ook ondernemers) kunnen voor een klein bedrag per week een eigen kraam huren om daarin hun spullen te verkopen. Denk daarbij aan gebruikte, goed bewaarde of dubbel gekochte producten. Naast het doorverkopen van gebruikte spullen biedt Jouw Marktkraam ook ruimte voor hobbyisten, handelaren en kunstenaars.

Franchise Connect en Jouw Marktkraam

Franchise Connect is niet alleen sparring partner van de ondernemers achter Jouw Marktkraam, maar doet ook uitvoerend werk. Dit gebeurt onder andere door franchisedocumenten te vervaardigen. Maar ook door te helpen bij de opzet van een overlegstructuur waarin franchisenemers middels een franchiseraad hun stem kunnen laten horen en op deze manier samen met Jouw Marktkraam kunnen bouwen aan de verdere professionalisering en groei van Jouw Marktkraam.

Meer weten over de franchiseformule Jouw Marktkraam? Bekijk dan de volgende video:

Ons werk

Scan franchiseformule | Sparring partner van de franchise directie | Ontwikkelen van de franchiseovereenkomst en het franchisehandboek | Up to date houden franchisedocumenten | Opzetten reglementen franchise adviesraad | Werving en selectie van nieuwe franchisenemers.

Jouw Marktkraam over ons:

Franchise Connect is vanaf het prille begin van onze formule bij ons betrokken geweest. Ik heb in de loop van de jaren de samenwerking met Franchise Connect als zeer prettig ervaren. Het is een professionele club met mensen met zeer veel kennis van de franchisemarkt. Wij kunnen en zullen Franchise Connect dan ook aan een ieder aanbevelen. 

– Pier Sambrink, Jouw Marktkraam

Van uw retailbedrijf een franchiseformule maken?

Kom bij ons op de koffie.