• Franchise Connect | we know how

Franchise in industriële oplossingen

Onze klant: LiftingPlus

Franchise in industriële oplossingen – LiftingPlus

Organisaties zijn continue opzoek naar manieren om continuïteit te kunnen borgen of -verdere groei te kunnen realiseren. Zo is LiftingPlus met het idee bij Franchise Connect terecht gekomen om een internationaal netwerk op te tuigen met LiftingPlus-vestigingen. Een internationaal netwerk van zelfstandig ondernemers die verantwoordelijk zijn voor het aanbieden van industriële oplossingen voor de (zware) industrie in een lokale markt. Alle aangesloten ondernemingen zouden vervolgens gebruik maken van o.a. gezamenlijke marketingpower, -inkoopcollectief en deling van specifieke branchekennis.

Dit laatste sluit ook aan op de filosofie: LiftingPlus wil niet de grootste zijn, maar wel de beste!

Met de beste bedoelt LiftingPlus het volgende:

  • specialistische kennis;
  • praktische benadering van vraagstukken;
  • het bieden van nuchtere oplossingen door gebruik te maken van betrouwbare producten;
  • en vanuit een breed leverprogramma.

DE GROEI VAN LIFTINGPLUS

Franchise Connect onderzocht door middel van een haalbaarheidsanalyse de mogelijkheden voor een franchise in industriële oplossingen. Hierbij werd getoetst op het concept zelf, de organisatie, de logistieke uitdagingen, het profiel van de franchisenemer, de dienstverlening aan de franchisenemer, de inhoud van de samenwerking, de juridische onderbouwing, het verdienmodel voor franchisegever en franchisenemer en het managen van de formule.

Dit formuleplan is overigens direct uitgewerkt in het Engels, omdat een van de internationale leveranciers ook betrokken is/was bij dit project. Helaas kregen de initiatiefnemers achter dit project niet direct een “GO” van hogere hand op de haalbaarheidsanalyse. LiftingPlus heeft nu wel in kaart hoe ze eventueel in de toekomst toch hun groeiambities kunnen realiseren!

Ons werk

Haalbaarheidsanalyse groeistrategie door franchising.

Van uw bedrijf in industriële oplossingen een franchiseformule maken?

Kom bij ons op de koffie.