• Franchise Connect | we know how

Franchise in fashion retail

Onze klant: Shoeby

Franchise in fashion retail – Shoeby

Ruim vijfendertig jaar geleden openden John en Mieke van Deursen de eerste Shoeby winkel in Den Bosch. Wat op zeventig vierkante meter begon is inmiddels uitgegroeid tot ongeveer 230 winkels. Hiervan zijn er ruim 200 een franchisevestiging. Shoeby heeft daarnaast ook een eigen webshop. Voor Shoeby is franchise in fashion retail tot op heden een succes gebleken. De centrale gedachte is altijd onveranderd is gebleven: Shoeby staat voor ongelooflijk veel persoonlijke aandacht en service. Dit doet Shoeby met gezellige winkels op strategische locaties. Met een trendy collectie en een herkenbaar handschrift voor het middensegment.

In de tijd waarin we nu leven gaan de ontwikkelingen razend snel. Dit geldt uiteraard ook voor een gerenommeerd franchiseformule in de fashion retail als Shoeby. Vanwege het feit dat Shoeby zo’n grote partij is, is het noodzakelijk dat de formule zich blijft doorontwikkelen en aan blijft sluiten op de behoefte van de klanten van Shoeby, maar niet te vergeten ook de franchisenemers!

DOORONTWIKKELING FRANCHISEDOCUMENTEN

Tijden veranderen en franchiseformules moeten dus ook mee veranderen. Startende franchisegevers stellen wel eens de vraag: “Waarom hanteren we een termijn van vijf (5) jaar en niet van tien (10) jaar bijvoorbeeld?”. De reden is dus simpel: franchiseformules moeten kunnen meebewegen met ontwikkelingen van de markt. Op deze manier wordt er een mogelijkheid gecreëerd om nieuwe afspraken te maken met bestaande franchisenemers. Franchisenemers die het niet eens zijn met een bepaalde koers hebben vervolgens de vrijheid om hun winkel te koop aan te bieden.

Voor de doorontwikkeling van de franchisedocumenten van Shoeby werkt Franchise Connect samen met AG Hart Advocaten.

DE FRANCHISE VERENIGING SHOEBY

Shoeby is een franchise in fashion retail met ruim 200 franchisenemers. Deze franchisenemers zijn allemaal vertegenwoordigd in de Franchise Vereniging van Shoeby. Naast het doorontwikkelen van de franchisedocumenten heeft Shoeby aan Franchise Connect de opdracht gegeven om de huidige overlegstructuur tussen Shoeby en de Franchise Vereniging Shoeby kritisch onder de loep te nemen. Óók hier zal Franchise Connect nauw optrekken met AG Hart Advocaten om de juridische uitgangspunten juist en volledig uit te werken, waaronder: het overleg- en besluitvormingsproces.

Ons werk

Doorontwikkelen franchiseovereenkomst en handboek | Toetsen overlegstructuur met Franchise Vereniging | Advies voor herstructureren overlegstructuur

Shoeby over ons:

Franchise Connect is een prettige en professionele partner om mee samen te werken. Carlo van Rienen heeft ons adequaat begeleid gedurende het proces om tot een nieuwe franchiseovereenkomst  met bijbehorende bijlagen te komen. Hij heeft ons na de opstart van het proces met de juiste specialist in contact gebracht om het traject verder te vervolgen en tot een goed eindresultaat te brengen.

– Rob Schurink, Shoeby

Uw bestaande franchiseformule doorontwikkelen?