• Franchise Connect | we know how

Franchise in delicatessen

Onze klant: Monsieur Saucisson

Monsieur Saucisson – Franchise in delicatessen

Monsieur Sauccisson, franchise in delicatessen, is de specialist in (Franse) droge worsten. Droge worsten worden verkocht in de Foodhal Rotterdam, op evenementen en via de webshop.

Monsieur Saucisson, oftewel meneer worst, zijn Remco en Bart. Beiden hebben samen gestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. Ze hebben altijd al hun eigen onderneming willen starten maar in 2014 is hun eerste concept dan ook écht gestart: Monsieur Saucisson!

Het concept is simpel: Monsieur Saucisson verkoopt worst, alleen worst.

Maar bij Monsieur Saucisson verkopen ze wel meer dan 40 verschillende soorten worst. Zo hebben ze er worst van ezelvlees, stier en kangoeroe, al hebben ze ook gewone worst met iets extra’s. Denk aan truffel, vijgen of blauwe kaas. En het mooie is, je kunt ze eerst proeven, voordat je tot aanschaf over gaat. Meer dan 40 smaken dus. Met als favoriet de smaak van de vakantie!

De kracht van Monsieur Saucisson is volgens Bart en Remco de grote variëteit en de eenvoud. Altijd wel een lekkere worst voor één prijs! En uiteraard dat je de worsten kunt proeven en dat ze lang houdbaar zijn en makkelijk mee te nemen Een perfect souvenir of cadeautjes voor familie, vrienden en kennissen.

De groei van Monsieur Saucisson

Franchise Connect onderzocht door middel van een haalbaarheidsanalyse de mogelijkheden voor een franchise in delicatessen. Hierbij werd getoetst op het concept zelf, de organisatie, de logistieke uitdagingen, het profiel van de franchisenemer, de dienstverlening aan de franchisenemer, de inhoud van de samenwerking, de juridische onderbouwing, het verdienmodel voor franchisegever en franchisenemer en het managen van de formule.

De haalbaarheidsanalyse leverde een “no go” op voor een franchise in delicatessen. Ook dat kan de conclusie van een franchise haalbaarheidsanalyse zijn. Geen teleurstelling, maar eindelijk eens een gedetailleerd inzicht in de beste manier om de groeiambities van Monsieur Saucisson te realiseren! Gemotiveerd en gefundeerd varen de ondernemers achter Monsieur Saucisson nu een andere koers naar groei van hun mooie bedrijf!

Meer weten over Monsieur Saucisson? Bekijk dan de volgende video:

Ons werk

Scan bestaande samenwerking en franchiseovereenkomst | Haalbaarheidsanalyse groeistrategie door franchising.

Monsieur Saucisson over ons:

Voor ons bedrijf Monsieur Saucisson hebben we Franchise Connect benaderd om te kijken of franchise het juiste businessmodel was voor ons om te groeien. Aan de hand van een duidelijk stappenplan en doelgerichte aanpak hebben we ons hele bedrijf in kaart gebracht. Daarin zijn alle facetten van ons bedrijf aan bod gekomen, dat wil zeggen; Bedrijfstechnisch, financiële situatie & persoonlijke competenties. Wat ik erg prettig vond aan de samenwerking met Franchise Connect is dat het hun doel is om tot het beste advies te komen voor de ondernemer en het bedrijf. Franchise Connect is kritisch, meedenkend, professioneel en eerlijk.

– Remco van Hintum, Monsieur Saucisson

Van uw bedrijf in delicatessen een franchiseformule maken?

Kom bij ons op de koffie.