• Franchise Connect | we know how

Franchise in de makelaarsbranche

Onze klant: Simak de Startersmakelaar

Simak de Startersmakelaar begeeft zich in een niche van de makelaarsbranche. Het concept is zo ontwikkeld dat het een zeer interessante mogelijkheid kan zijn voor startende makelaars met een ondernemende instelling. Met name de door Simak ontwikkelde praktijkopleiding stelt startende makelaars in staat om versneld te leren hoe zij op deskundige wijze klanten kunnen begeleiden bij het aan- of verkopen van hun eerste starterswoning. De pilot van Simak in Helmond heeft hele goede resultaten opgeleverd. Dit is de reden geweest voor Simak om te onderzoeken of het concept doorontwikkeld kan worden tot franchise in de makelaarsbranche.

 

DE SAMENWERKING

Na de start van de samenwerking gaan deelnemende makelaars zelfstandig hun verzorgingsgebied bewerken. Enerzijds zal Simak, op verzoek van een franchisenemer, advies verschaffen over hoe deze het beste een makelaarskantoor kan exploiteren. Anderzijds maken alle deelnemende franchisenemers gebruik van de backoffice van Simak. Simak neemt veel administratieve taken over en heeft ook een groot aantal stappen in het aan- en verkoopproces weten te automatiseren middels de backoffice. Dit betekent dat franchisenemers zich volledig kunnen focussen op het veroveren van marktaandeel en het deskundig adviseren en begeleiden van klanten.

 

De samenwerking tussen Simak en Franchise Connect ging van start in 2017. Kort na de start van de uitvoering van het formuleplan c.q. het haalbaarheidsonderzoek kwam Simak tot nieuwe inzichten. Vervolgens werd de keuze gemaakt om eerst een pilot te draaien in Helmond. Dit heeft er toe geleid dat Franchise Connect in 2020 het concept heeft mogen doorontwikkelen tot een franchise in de makelaarsbranche.

Franchise in de makelaarsbranche

ONS WERK

Haalbaarheidsanalyse voor een franchiseformule | Maken van een formuleplan | Ontwikkelen franchiseovereenkomst en franchisehandboek | Sparringpartner franchisedirectie.

Van uw makelaarskantoor een franchiseformule maken?

Kom bij ons op de koffie.