• Franchise Connect | we know how

Franchise in de kappersbranche

Onze klant: The Barberstation

Franchise in de kappersbranche

Franchise is een bekend businessmodel in de kappersbranche. Cosmo Hairstyling, Ami Kappers, Kinki Kappers of Wave zijn bijvoorbeeld kapperszaken die actief zijn als franchiseformule. Onze klant The Barberstation is echter niet zo maar een kapperszaak, maar een echte old school barbershop die mannen knipt en scheert zoals het hoort. Geen trends, maar tijdloze kapsels: stoer, opvallend en eigenwijs. In een sfeer die aanvoelt als een stamkroeg met toffe muziek en een goed drankje. Gents Only.

Het Barberstation-concept is sinds 2013 volledig doorontwikkeld en inmiddels een bewezen concept. The Barberstation heeft goed renderende shops in Nederland. Maar The Barberstation doet meer. Met The Barberstation Academy verzorgen zij sinds 2014 opleidingen voor mannen die professioneel herenkapper/barbier willen worden. Daarnaast ontwikkelde The Barberstation een eigen productenlijn speciaal voor mannen en hun haar- en baardverzorging. Deze productenlijn wordt wereldwijd verkocht en draagt bij aan de naamsbekendheid van The Barberstation.

 

Professionaliseren met franchise in de kappersbranche

Het concept van The Barberstation leent zich bij uitstek voor een franchiseformule. De eigen vestigingen van The Barberstation kennen een goed verdienmodel. Maar franchise in de kappersbranche vergt meer dan een mooi concept en een goed verdienmodel.  Samen met Franchise Connect is gewerkt aan professionalisering van de franchiseformule en een stevige basis voor beheerste groei. Uitgangspunt hierbij was een goede balans tussen eigen vestigingen en franchisevestigingen. De centrale organisatie van The Barberstation is inmiddels volledig ingericht om de lokale shops te faciliteren en te ondersteunen in de bedrijfsvoering. De verdienmodellen voor franchisegever en franchisenemer zijn opnieuw afgestemd op elkaar. De processen zijn op orde. De franchiseovereenkomst en het formulehandboek zijn opnieuw gemaakt. De precontractuele fase waarin franchisegever en franchisenemer zich samen voorbereiden op de samenwerking is afgestemd.

Meer weten over The Barberstation? Bekijk dan de volgende video:

Ons werk

Scan van de bestaande franchiseformule | Professionalisering franchiseformule | Verbetering en aanpassing franchisedocumenten (franchiseovereenkomst en franchisehandboek) | Inrichten precontractuele fase | Precontractueel franchise-informatiepakket | Sparring partner franchisedirectie.

Uw kappersformule professionaliseren?

Kom bij ons op de koffie.