• Franchise Connect | we know how

Franchise in asbestinventarisatie

Onze klant: Qcount

Qcount – Franchise in asbestinventarisatie

Qcount onderzocht samen met Franchise Connect de mogelijkheden van een franchise in asbestinventarisatie.

Register makelaar-taxateur Ronald Prinsen startte in 2012 samen met Nancy Volkert de onderneming Buurman & Buurman asbest inventarisatie en vastgoed advies. Met een bouwkundige achtergrond en jarenlange ervaring in de woningmarkt ontwikkelde het bedrijf zich al snel tot een servicegerichte en onafhankelijke partner op het gebied van asbestinventarisatie en asbestonderzoek. In korte tijd groeide het bedrijf naar twee kantoren met in totaal tien medewerkers. Steeds meer particulieren, bedrijven, woningcorporaties en gemeenten weten de klantgerichte aanpak te waarderen. De naam Buurman en Buurman is inmiddels gewijzigd in Qcount.

De inventariseerders van Qcount zijn gecertificeerd door de Stichting Ascert als Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA). Werkzaamheden zijn het systematisch en volledig inventariseren van alle waarneembare asbest, asbesthoudende producten, asbestbesmet materiaal of asbestbesmette constructieonderdelen in een bouwwerk of object.Daarnaast wordt onderzoek verricht  dat vooraf of tijdens de bouwkundige sloop van een bouwwerk object of constructie wordt uitgevoerd door Qcount op basis van een overzicht van redelijke vermoedelijk aanwezige asbestbronnen.

Franchise in asbestinventarisatie

Met een team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers helpt Qcount klanten snel en vakkundig aan een asbestinventarisatierapport en een onafhankelijk advies. Qcount is ambitieus en wil verder groeien! Om deze groei te realiseren zoekt Qcount samenwerking met andere ondernemers in de asbestinventarisatiebranche!

Kleinere asbestinventarisatiebureaus ontlenen voordelen aan kennisdeling met andere ondernemers in deze branche. Daarnaast is er de kans om grotere projecten te kunnen draaien, méér omzet te genereren en meer continuïteit in de bedrijfsvoering te creëren. Veel voordelen voor een samenwerking dus!

Daarom werd Franchise Connect ingeschakeld om te onderzoeken of een collectief van ondernemers in de asbestinventarisatiebranche de groei kan versnellen; voor zowel de andere ondernemers als voor Qcount. Franchise Connect heeft veel ervaring met het ontwikkelen van formules waarbij compliance (het werken in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving) een grote rol speelt.

Ons werk

Haalbaarheidsanalyse groeistrategie door franchising | Ontwikkelen van de franchiseovereenkomst en het franchisehandboek | Ontwikkeling precontractuele informatiepakket.

Hoe gaat uw bedrijf verder groeien?

Ooit wel eens aan franchise gedacht?