• Franchise Connect | we know how

Franchise hypotheken

Onze klant: De Hypotheker

De Hypotheker – Franchise hypotheken

Al sinds 1985 hebben ruim één miljoen mensen De Hypotheker, franchise hypotheken, het vertrouwen gegeven hen te helpen met een van de meest belangrijke zaken in hun leven: hun thuis. Deze franchiseformule met ruim 160 vestigingen in hypotheekadvies is Nederlands grootste organisatie in het selecteren, adviseren en realiseren van hypotheken. Ook kunt u bij hen terecht voor andere financiële woonzaken zoals verzekeringen en zorgen ze voor de complete afwikkeling: van offerte tot afsluiten. De organisatie speelt een toonaangevende rol in deze markt en zorgt jaarlijks voor de realisatie van enkele miljarden euro’s aan hypotheken.

Outsourcing van werving- en selectiewerkzaamheden

Franchiseformule De Hypotheker besteedde haar recruitmentprocessen grotendeels uit aan Franchise Connect.

De  Hypotheker wilde met deze keuze voor Recruitment Process Outsourcing (RPO) haar recruitmentprocessen effectiever én efficiënter invullen ten behoeve van haar franchisevestigingen en tegelijkertijd besparen op de totale recruitment- en personeelskosten.

De samenwerking met Franchise Connect betrof ca. 70% van alle vacatures bij De Hypotheker: vacatures voor franchisenemers en hypotheekadviseurs voor vestigingen van De Hypotheker in heel Nederland.

Franchise Connect zorgde voor herinrichting van het recruitmentsysteem van De Hypotheker mede op basis van geautomatiseerde processtappen in de recruitmentsoftware van Franchise Connect. De instroom van kandidaten, de screening, de pré-selectie en het assessment worden door Franchise Connect overgenomen. Via een eigen recruitmentportaal volgt De Hypotheker ‘realtime’ het vacatureverloop bij de franchisevestigingen.

Volgens Carlo van Rienen en Guus de Jongh komt RPO ook steeds meer voor bij franchiseorganisaties: “bij veel franchiseformules ontbreekt de focus op recruitment. Hierdoor wordt vaak minder efficiënt gewerkt. Het (gedeeltelijk) outsourcen van het recruitmentsysteem, de recruitmentkennis en/of de recruitmentcapaciteit kan dan een goede strategische keuze zijn en betekent voor de centrale organisatie vaak een kostenbesparing. Het biedt bovendien de mogelijkheid om de dienstverlening voor franchisenemers op dit vlak te professionaliseren.”

Meer weten over het ondernemerschap bij De Hypotheker? Bekijk de volgende video:

Ons werk

Recruitment Proces Outsourcing t.b.v. alle franchisevestigingen | Herinrichting van het recruitmentsysteem | Werving en selectie van de franchisenemers en de hypotheekadviseurs landelijk.

Ook hulp nodig bij het effectief inrichten van uw recruitmentsysteem?

Kom bij ons op de koffie.