• Franchise Connect | we know how

Fitness franchise

Onze klant: Personal Fitness Nederland

Sinds 2005 zijn er veel ontwikkelingen op het vlak van commerciële sporten zoals fitness. Budgetclubs en high-end fitness zijn vanaf die tijd in opmars. Het middensegment van sportscholen met een regulier maandabonnement ‘onbeperkt sporten’ staat aan de vooravond van periode waarin veel faillissementen en overnames plaatsvinden. De markt is vol in beweging en biedt daardoor legio kansen. Dit was voor Personal Fitness Nederland een belangrijke reden om het concept beschikbaar te stellen als fitness franchise.

 

In 2010 besluiten Jos Vermeer en zijn vrouw Petra hun sportschool in Valkenswaard te verkopen en bedenken een concept waarmee zij zich richten op gedragsverandering en daarmee (permanent) resultaat. Beide hebben veel ervaring in coaching, persoonlijke sportbegeleiding, fysiotherapie, voedingsleer en fitness. Al deze disciplines worden gebundeld met het Fit for Life-programma als resultaat. De gedachten is; mensen een gezonde leefstijl aanleren op het vlak van bewegen, voeding en mind door relatief kleine (wekelijkse) doelstellingen te stellen. Personal Fitness Nederland is geboren.

 

Grote spelers met veel marketingbudget zetten in op massa en ‘de laagste prijs’. Anderen richten zich juist meer op kwaliteit en persoonlijke aandacht.

 

TESTEN EN GROEIEN MIDDELS FRANCHISE

In 2010 opent Personal Fitness Nederland haar eerste vestiging in Tilburg. Na circa 1,5 jaar staan alle bedrijfsprocessen, trainingsprogramma’s en marketing als een huis. De volgende uitdaging: een tweede vestiging. En die komt. Giel Verberne, oud-medewerker, wordt gevraagd deze tweede vestiging te leiden in Valkenswaard. Na weer een succesvol jaar weten Jos en Giel genoeg. Dit smaakt naar meer! Ze slaan hun handen ineen en openen in de jaren daarna telkens een nieuwe vestiging. Het succes is ongeëvenaard en de vestgingen zijn goed te managen met personeel. De haalbaarheid voor een fitness franchise wordt onderzocht en uiteindelijk begin 2016 uitgerold.

 

STRATEGISCHE KEUZES VOOR VERDERE GROEI

De ambitie is groot. Het streven is 160 eigen beheer- en franchisevestigingen om landelijke dekking te realiseren. Om dit te kunnen realiseren hebben bestaande franchisenemers de mogelijkheid om multi-unit franchise te doen. Begin 2019 is tevens besloten om te investeren in de groei van het aantal eigen beheervestigingen. Om deze strategische keuze tot werkelijkheid te brengen, wordt er zowel kapitaal, als drie partners geworven die elk 20 à 25 eigen beheervestigingen gaan openen. Deze partners zijn tevens aandeelhouder van de vestigingen die zij openen.

 

Meer weten over Personal Fitness Nederland? Bekijk hier de video:

Wilt u gebruik maken van onze franchiserecruitment diensten?