• Franchise Connect | we know how

Support coronacrisis

Franchiseadvies tijdens de coronacrisis

1024 748 Franchise Connect

Zoveel ondernemers, zoveel verhalen

Een ding is ons nog maar eens duidelijk geworden tijdens de coronacrisis: zoveel ondernemers, zoveel verhalen. Elk bedrijf is uniek. Elke (sub)branche kent zijn eigen uitdagingen. Dit geldt ook voor onze klanten. Ik tel met gemak 50 verschillende branches waarin onze klanten actief zijn. Onze klanten acteren niet alleen als franchiseformule, maar ook in andere samenwerkingsverbanden zoals agenturen, resellerorganisaties, inkooporganisaties, coöperatieve samenwerkingen, partnerformules etc. etc.

Een standaardoplossing voor problemen in deze crisis bestaat niet. Het is maatwerk, evenals ons advieswerk. Het vergt een generalistische blik op zaken, maar ook specialistische kennis, oftewel knowhow over commerciële samenwerkingsvormen. We zijn blij dat we een mooie samenwerking hebben met een aantal strategische partners in finance (Flynth Franchise) en legal (AG Hart Advocaten). Samen met deze partijen bieden we onze support aan in deze moeilijke tijden.

Support nodig? Bel ons gerust: 040-2556261 of 06-57930689. Of mail naar carlo@franchiseconnect.nl, jarreau@franchiseconnect.nl of ferdinand@franchiseconnect.nl

Support tijdens de coronacrisis

We krijgen veel vragen van (aspirant-)franchisegevers en franchisenemers. Soms kunnen we onze klanten direct helpen, soms indirect door te verwijzen naar een van onze strategische partners. Vanwege de verschillende invalshoeken uit verschillende branches leren we veel en kunnen wij onze know how op het gebied van commerciële samenwerkingsverbanden blijven ontwikkelen. Deze kennis stellen we graag beschikbaar aan andere (aspirant-)franchisegevers en –franchisenemers. Indachtig aan onze pay-off: ‘we know how’. Denk hierbij aan zaken als:

  • Overlegstructuren binnen een formule.
  • Franchiseoverleg en -zeggenschap van franchisenemers.
  • Aanpassingen van een formule (financieel, juridisch, strategisch).
  • Draaiboeken maken voor (na) de (corona)crisis.
  • (Terug) naar de tekentafel om onze strategie opnieuw te bepalen.
  • Werving van franchisenemers: hoe nu te zaaien om straks weer door te kunnen groeien.
AUTHOR

Carlo van Rienen

Eigenaar Carlo van Rienen is vanaf 2002 actief in de franchisewereld als franchisegever en adviseur voor centrale franchiseorganisaties en overige serviceorganisaties. Carlo is/was betrokken bij de ontwikkeling of herpositionering van franchiseformules en werkt als franchisespecialist, formuleontwikkelaar, procesmanager, interim formulemanager of franchise mediator. Daarnaast is hij als verandermanager betrokken bij transitietrajecten voor franchiseformules of andere commerciële samenwerkingsverbanden. Carlo begeleidt franchise-eigenaren en formulemanagers in het managen van de formule en/of de franchisenemers. Carlo begeleidde daarnaast werknemers in hun stap naar zelfstandig ondernemerschap c.q. franchisenemerschap. Tot slot publiceert en spreekt Carlo over franchising en overige samenwerkingsmodellen.

All stories by: Carlo van Rienen