• Franchise Connect | we know how

Column Ferdinand Molenaar

Eindelijk tijd voor reflectie

1024 768 Franchise Connect

Gratis brainstormsessie franchiserecruitment

Onlangs las ik een doeltreffende bijdrage van een franchisegever op LinkedIn. Het ging (natuurlijk) over de coronacrisis en over ‘hollen en stilstaan’. Maar het ging ook over reflectie. Over ‘eindelijk tijd om de losse eindjes aan elkaar te knopen’. Over evalueren en over energie! Een positief geluid in deze donkere dagen! Wat een opsteker en een genot om te lezen!

Hulp nodig bij de werving en selectie van franchisenemers op het bepalen van de juiste werving- en selectiestrategie?

Mail naar ferdinand@franchiseconnect.nl

Of bel mij rechtstreeks op 06-47122592 voor het inplannen van een gratis brainstormsessie over franchiserecruitment.

Ferdinand Molenaar

De toekomst van uw franchiseformule

Iedereen zoekt naar oplossingen, zowel franchisegevers als franchisenemers. Maar wat is de koers die we nu varen? En hoelang houden we dit vol? Iedereen zal concessies moeten doen om hier weer (financieel) gezond uit te komen.

Dit is een mooi moment om eens kritisch te kijken naar uw strategie en naar de invulling van uw werkzaamheden. Naar uw langetermijndoelstellingen en misschien zelfs naar de kernwaarden van uw formule en de bijbehorende organisatie.

Velen van u worden nu gedwongen om kosten te besparen. Is deze ‘nieuwe manier van werken’ niet een goede strategie voor de toekomst? Thuiswerken, video-calls, minder reizen, tijd besparen, flexibele werkkrachten, flexibele werktijden, et cetera. Het is een tijd van bezinning. Een tijd van terugblikken en vooruit kijken.

Effect op franchiserecruitment

Als Franchise Recruiter merk ik ook de directe gevolgen. Waar ik normaal gesproken dagelijks in gesprek kom met potentiële franchisenemers voor onze opdrachtgevers, is dat nu ineens niet meer een vanzelfsprekendheid. Met enige creativiteit is er eenvoudig een videoverbinding tot stand te brengen met kandidaten om de gesprekken over het ondernemerschap te vervolgen.

Hoewel videorecruitment al jaren bestaat, lijkt het nu echt zijn doorbraak te vinden in Nederland.

Als Franchise Recruiter ben ik vooral betrokken bij de eerste fases van het recruitmentproces (werving en preselectie) en gezien de doorlooptijd van het selectietraject, kan mijn werk “gelukkig” grotendeels doorgaan!

De doorlooptijd van het selectietraject voor franchiseorganisaties met een investering tot € 250.000,- is circa 4 tot 6 maanden. Bij grotere exploitaties loopt dat op tot 1 of 1,5 jaar. Hopelijk hebben wij tegen die tijd de coronacrisis al lang en breed achter ons gelaten. Dat is nu dus des te meer de reden om nu vol in te zetten op franchiserecruitment. Vooral op het moment wanneer er meer duidelijkheid is wat betreft de huidige crisis, zouden formule eigenaren alle zeilen bij moeten zetten!

Maak gebruik van de situatie

Ook mijn gesprekken met nieuwe opdrachtgevers vinden gelukkig doorgang. Kennis maken via een videoverbinding, ideeën uitwisselen, brainstormen en een plan van aanpak voor de werving en selectie van franchisenemers opstellen.

De wereld draait door en hopelijk kunnen wij in juni weer de dagelijkse gang van zaken oppakken. Nu voorbereiden betekent een goede start wanneer alles weer “terug bij het oude” is.

Gratis brainstormsessie

Wilt u zich ook goed voorbereiden op de toekomst? En kunt u hulp gebruiken ter inspiratie, het opstellen van een plan van aanpak of uw online marketing- en recruitmentstrategie bepalen?

Tijdens een video-call van maximaal een uur, neem ik u graag mee in de werving en selectie van franchisenemers en hoe u zich kunt voorbereiden op de toekomst!

Stuur mij een berichtje via LinkedIn, op ferdinand@franchiseconnect.nl of bel mij rechtstreeks op 06-47122592 voor het inplannen van een gratis brainstormsessie over uw franchiserecruitmentproces.

AUTHOR

Ferdinand Molenaar

Met ruime ervaring in de Nederlandse en internationale franchisewereld, heeft Ferdinand zich ontwikkeld tot een Recruitment Consultant, gespecialiseerd in franchise. Ferdinand helpt hoofdzakelijk met de werving & selectie van (franchise)ondernemers of (franchise)personeel voor franchiseformules of soortgelijke samenwerkingsverbanden. Daarnaast geeft Ferdinand advies aan opdrachtgevers van Franchise Connect over het inrichten van een efficiënt selectieproces en geeft hij regelmatig workshops over franchiserecruitment.

All stories by: Ferdinand Molenaar