• Franchise Connect | we know how

Hoe start u een franchiseraad op?

Een franchiseraad is een belangrijk onderdeel van elke franchise. In deze franchise adviesraad nemen zowel mensen vanuit de franchiseorganisatie, als vanuit de franchisenemers, plaats. Samen bespreken zij hierin het reilen en zeilen van de franchise. Welke zaken kunnen er beter, hoe kan van de franchise een nog groter succes worden gemaakt en hoe worden de belangen van de franchisenemers nog beter behartigd? Deze en andere zaken worden allemaal binnen deze raad besproken. Bent u op zoek naar advies voor het opzetten van een franchiseraad? Neem dan contact op met Franchise Connect. We hebben vele jaren ervaring met franchises, zowel vanuit de kant van franchisegevers als franchisenemers.

 

 

Samenwerkingsmodellen

Wij adviseren over de juiste groeistrategie door samenwerking met andere ondernemers. Dit kan via franchising of via een ander samenwerkingsmodel.

Wat is franchise?

Franchising is een samenwerkingsvorm tussen twee juridisch zelfstandige ondernemingen: die van de franchisegever en franchisenemer, met als doel een win-win situatie te creëren.

Voordelen franchise

Waarom zou uw bedrijf juist via franchising willen groeien? Franchise Connect geeft u zowel de voordelen als de nadelen van franchise als groeistrategie.

Formule ontwikkelen

Is franchising de juiste expansiestrategie voor uw bedrijf of concept? Vanuit een vaste structuur ontwikkelen wij samen met u de franchiseformule stap voor stap.

Het belang van goede franchise adviseurs

Er komt nogal wat kijken bij het werken met een franchiseformule. Vanuit de organisatie moet er gezorgd worden dat alles aanwezig is om het franchisenemers zo goed mogelijk te maken hun onderneming succesvol te runnen. Maar ook binnen de franchiseonderneming zelf moet er gekeken worden naar mogelijkheden en bedreigingen, alsmede hoe hier zo goed mogelijk mee om moet worden gegaan. Een franchiseraad helpt hierbij. Enthousiaste mensen vanuit beide kanten van de franchise helpen elkaar hier om de franchise verder uit te bouwen. Het is dan ook belangrijk dat deze raad goed wordt opgezet, zodat hier zo effectief mogelijk gebruik van gemaakt kan worden.

 

Meer weten over een franchiseraad?

Indien u meer wilt weten over wat er allemaal komt kijken bij het succesvol werken met franchise adviseurs, dan kunt u hier altijd even contact over opnemen met ons. We staan klaar om u te helpen een franchise adviesraad op te zetten. We hebben hier in het verleden vaak mee te maken gehad en weten dan ook precies wat hier allemaal bij komt kijken. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen als u al een franchiseraad heeft, waar wellicht problemen of vragen zijn ontstaan. Wij zorgen er dan voor dat deze opgehelderd worden zodat u verder kunt gaan met het uitbouwen van uw franchise.